8 Maart 2017 start TESS zorgfacilities met de nieuwe samenwerking. De website www.tesszorgfacilities.nl is vandaag live gegaan.

TESS zorgfacilities opereert met een team specialisten uit de wereld van de horeca, hotellerie, HR, catering en institutioneel. De organisaties Zorgfactory, Hillside en Wester & Van Doorn hebben de krachten gebundeld. Zij richten zich met name op veranderingsprocessen binnen Eten, Drinken & Gastvrijheid in de gezondheidszorg en BTW vrij verlonen van ingeleend personeel binnen de zorg.

Het team is internationaal werkzaam geweest in onder andere de VS, Hongarije, de UK en België. Ook ontwikkelde één van de specialisten het gastvrijheidsconcept ‘ServPlus’ en de maaltijdformule ‘Steamplicity’ binnen de gezondheidszorg in België. Deze brede expertise maakt mogelijk dat kansen zichtbaar worden. Door slim naar processen te kijken maken wij het voor zorginstellingen mogelijk dat budgetneutraal verbeteringen worden gerealiseerd. Indien voedselverspilling binnen een afdeling wordt aangepakt, wordt er geld bespaard dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden om het welzijn van de cliënt te verbeteren. Dankzij nieuwe concepten wordt de eetbeleving, de zorg en de gastvrijheid beter en de tevredenheid onder de gasten en cliënten stijgt.

Ook bouwt TESS zorgfacilities Hospitalityconcepten voor particuliere woonzorginitiatieven, een grote opkomende markt momenteel.